17 Mayıs 2010 Pazartesi

OMUZLARA DİKKAT!


Ben ilk okuldayken ve sanırım ortaokuldaki ilk yıllarımda vatkalar çok modaydı. Annemin tişörtünden, elbisesine,  gömleğine kadar bütün kıyafetlerinde vatka vardı.

Üzerinden öyle çok zaman geçti ki, ben vatka nedir onu bile unutmuştum.

Birden ortaya çıkıverip hayatımıza tekrar girdiler. Tekrar omuzlara döndüler ancak eski kullanımlarından daha  farklı bir amaçla. O zamanlar amaç düşük omuzları yükseltmekti.

Bugünkü amaçları omuzları süslemek.

Kimi boncuklu, kimi payetli, kimi çiçekli,...

Daha önce 'KİŞİLİKLİ ELBİSELER' adlı yazımda siyah elbiseme dikkat ederseniz, göreceksiniz. omuzlarında üzeri payet ve boncuklarla süslenmiş vatkalar var.

Bu sefer bir zamanların favori renk  tonu olan 'camel' rengi tişörümün omuzlarını vatkasız metal şerit ve zincirlerle süslemeyi tercih ettim.

Biraz asi, biraz maskülen, biraz da askeri bir hava verdi sanki. 

Omuz süslemeleri Micheal Jackson'ın vefatıyla askeri bir boyut ta kazandı biliyorsunuz. Resmen askeri apoletler var bazı kıyafetlerin omuzlarında. Benim metalik omuzlarım apoletten uzaklar ama en yakın zamanda fırsat bulunca apoletlerimi de sizinle paylaşacağım.

1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

ne modaydı vatka sahi, kazaklara bile takardık diye hatırlıyorum umarım yanlış hatırlıyorumdur:)))seninkiler de gerçekten çok şık olmuşlar, eline sağlık