10 Mayıs 2010 Pazartesi

ANNELER GÜNÜ TEMALI KIRMIZI MASAMIZ


Meşhur arkadaş grubumla bu haftaki buluşmamız benim evimde gerçekleşti.Anneler gününü kendime konsept olarak belirleyip canlarım için kırmızılarla donatılmış bir masa hazırladım.

Sadece aksesuarlarda değil, ikramlarımda da mümkün olduğunca kırmızı renkleri kullanmaya çalıştım.

Geçen sefer meyve buketim güzellerim tarafından oldukça beğenilmişti. Bu sofra da çiçek yerine şık bir meyve buketi kullanmayı tercih ettim.



Bu günlerde yavaş yavaş manavlarda yer almaya başlayan yaz meyvelerini tercih ettim bu kez. Erikler, kirazlar ve tabi çilekler.

Çikolatamı çilekleri kaplamak yerine kahveyle ikram etmek için çubuklar yapmaya ayırdım.



Kahve ikramımız günün konseptinin dışında pembe tonlarındaydı. Sebebi kahvelerimizi masamızda değil pembe ağırlıklı salonumuzda içmemiz ve tabi benim vazgeçemediğm pembe sevdam.

Çikolata bağımlısı bir insan olarak rahatlıkla söyleyebilirimki en lezzetli çikolata kendi elinizle yaptığınız. Elbette hazır aldığım çikolatayı benmari usulü eritip kalıplara döküyorum ama inanın lezzeti başka. Denemenizi tavsiye ederim.   


İkramlarımıza gelince;

yoğurtlu kabak salatası
zeytinyağlı biber dolması











pastırmalı yufka böreği


olmazsa olmaz kırmızı kalpli pastamız

Böreğimizin ayrıntılı tarifini yarın ayrıca yazacağım. Kırmızı masamızdan haberler şimdilik bu kadar. Sanırım bu yazıyla birlikte bu seneki anneler günü kutlamalarını da sona erdirmiş oluyorum. Gelecek seneye sağlıkla, mutlulukla ulaşmak ümidiyle.

1 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

Değer verip bizim için bu kadar özenmen çok güzel..kendi adıma tekrar teşekkür etmek isterim, herşey çok şık, çok güzeldi..