28 Mayıs 2010 Cuma

EN SÜSLÜ TEPSİ BENİM TEPSİM!


Doğum şekerlerini süslü püslü bebek sepetleriyle ikram etmek en çok tercih edilen ikram şekli oldu son yıllarda. Ben kendi doğum şekerlerim için farklı bir ikram yolu düşünürken gelmişti tepsi süslemek aklıma.

Annemin eskidiği için artık kullanmayıp bir kenara attığı tepsiyi, önce elastik, parlak ve pembe bir kumaşla, sonra da pembe dantelle kapladım. Kaplarken kumaşların ek yerlerinin tepsinin iç kenarlarına gelmesine özen gösterdim. Bu kenarların üzerine de süslü kurdelelerden geçirerek görüntüyü bozan bu kenarları kapatmış oldum. Kulplarına bağladığım kurdelelerin ve tepsinin ortasına yerleştirdiğim, süslü çubuklarla dolu kutunun amacı sadece daha sevimli bir görüntü vermek.

Tepsimin içine, şekerlerimi dekoratif bir şekilde dizmiş ve köşelere de badem şekerleri yerleştirmiştim. Ne yazık ki şekerlerle doldurulmuş halinin fotoğrafını bulamadığım için sizinle paylaşamıyorum.

Doğum sonrası kullandıktan sonra tepsimi bir kenara atmadım. Hala kahve tepsisi olarak pembe fincanlarımla kullanıyorum. Hatta kahve yanında çikolata ikramı için, tek kalmış bir kadehi de tepsime uyacak şekilde süsledim. 

 


Kullanılmayan bir tepsi, sadece bende olan ve zevkle kullandığım farklı bir tepsiye dönüşmüş oldu.

2 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Çok şık olmuş,elinize sağlık :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

gerçekten oyle şıklıkta üstüne tanımam...fotograftaki ne ki bir de gerçeğini görseler :))