24 Aralık 2010 Cuma

O BİR KÜÇÜK HANIMEFENDİ


Yazılarım da sık sık bahsediyorum, hep bir kızım olsun istedim, cicili bicili giydirebileciğim, süsleyebileceğim, saçlarını yapabileceğim şeker bir kızım olsun istedim. 

Şükürler olsun Yüce Rabbime istediğim gibi bir kız evlat verdi bana. 


O tam bir küçük hanımefendi. Her kız çocuğu süse püse meraklıdır ama benim kızım sanki süslenmek, giyinip, kuşanmak için doğmuş.

Yukarıda gördüğünüz kıyafeti Kurban Bayramı için dikmiştim kızıma. Ancak sadece bayramın ilk günü aile ziyaretleri yaptığımız ve ikinci gün seyahate çıktığımız için sadece bir kez giyebildi. O gün de bayram telaşından  detaylı fotoğraflar çekemedik.


Dayımızın doğumgünü vesilesiyle kızım cici kıyafetini giyebildi. Biz de rahatça hanımefendiyi fotoğraflayabildik. 


Kıyafet çok detaylı gibi görünse de kafamda tasarladıktan sonra üç saat gibi kısa bir sürede diktim. Etek için tafta ve tül, bluz için penye ve tül kullandım. Bluzun göğsündeki bebek broş belki dikkatinizi çekmiştir. 

Bu broşu kendime diktiğim bir tunik için tasarlamıştım, sizinle de 'Kokoş Hanım' başlıklı yazımda paylaşmıştım. Kızımın yoğun ilgisi sebebiyle ancak bir kaç defa kullanabildiğim broşumu bu kıyafete ekledim. 

5 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

ay bu kokoş hanımı elime bir geçirsem mıncık mıncık edicem o ne pozlar öyle, o ne bakışlar, bakmaya doyamadım benden kocaman bir MAAŞALLAH :) ya bu arada laf aramızda benim favorim yine de oğluşun;)hepinizi çok seviyorum sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

Ah bu ne guzellik boyle, masallah! Ayni sen Cigdemcim..Fatma

asosh dedi ki...

alllahımmm maşallah yaaa...benim kızım da böyle büyüyüp süslenip püslenip defile yapabilecek mi acaba?allah nazadan korusun mavişini

Modavesaire dedi ki...

aay ayy allah benm de dileklerimi gerçekleştirir inşlh.. maşlh ne kadaaar güzelmiş kızınız nazar değmesin :)

Nurdan dedi ki...

Kızınıza bayıldım,diktiklerinizede.Her ikinizde de maşallah.