19 Temmuz 2010 Pazartesi

BAY FİL VE BAYAN FİL


Kardeşim ve eşinin yeni evlerinin terasını süsleme projemden bahsetmiştim sizlere. Bu projeyle meşgul olduğum için geçen hafta çok fazla bir şey yazamamıştım.

İşte teras projemizin ilk parçaları saksı filler.


Yukarıda gördüğünüz saksıları ev sahiplerimiz kendileri seçip almışlar. Saksılar ham çömlek halindeydi. Filleri teraslarına yerleştirecekleri için terasın pembe-yeşil konseptine uygun olarak süsledik.

Kaplumbağaları sadece gümüşe boyamakla yetindik.

Bahçenin içine yerleştirecekleri sepetleri ise sadece vernikledik.


Fillerimizin ikisini de gümüş renge boyayıp,  Bay ve Bayan fil olarak tasarlamaya karar verdik. Bayan fil için pembe-yeşil tonlarında bir kolye ve halhal yaptım. Gözlerine de yeşil boncuklar yapıştırdık. Bayan fil yeşil gözleriyle alımlı bir fil hatun oldu.


Bay fil haliyle daha sade oldu. Gözleri için beyaz inciler kullandım, boynuna da gümüş renkli kurdeleden papyon niyetine bir fiyonk yaptım.

Fillerimizi de, sonraki günlerde sizinle paylaşacağım diğer parçaları da sadece ben yapmadım, bir ekip çalışmasının ürünleridir.

Buradan sizlerin huzurunda ekip arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Filleri boyarken minicik elleri ve minicik fırçalarıyla bana yardım eden sevgili oğlum ve kızıma,

boyama işinin büyük kısmını bitiren ve içlerine çiçekleri elleriyle diken babişkoma, 

tabi ki bütün tasarıma eşsiz fikirleriyle yön veren canım anneme

çooook teşekkürler.

Teras projemizin diğer parçaları bir sonraki yazıda....

Bizi izlemeye devam ediniz lütfen !!!

5 yorum:

uğurböceği dedi ki...

çok cici olmuşlar.bende balkonumu düzenlicem ilerde.

Unknown dedi ki...

BUNLAR GORDUGUM EN SEVIMLI FILLER...:))

suhuba dedi ki...

İnanılmaz güzel olmuş. Gerçekten tebrik ederim boya olarak ne kullandınız acaba? Bu çömlekler nereden bulunur ki. Çok güzeller çok....

Cocukla Cocuk dedi ki...

canım arkadaşım, bunlardan benim için de yapacağını söylediğinde çok mutlu olduğumu bir kez daha söylemek isterim:) onları görmek ve terasımda kullanmak için sabırsızlanıyorum..

befece dedi ki...

güzel yorumlarınız için hepinize teşekkürler suhuba bu çömlekleri ağaç ve çiçek satışı yapan bir seradan almışlar boyaya gelince hobi dükkanlarında satılan tüp boyalardan önce sprey boya kullandım ama tam kapatmayınca fırçayla tüp boyayla devam ettim