25 Haziran 2010 Cuma

SHREK SONSUZA DEK MUTLU

Küçük kız kardeşimizi evde babasıyla bırakıp, anne oğul sinemaya gitmek bizim en büyük eğlencelerimizden. Bugün uzun zamandır beklediğimiz Shrek Son Bölümü seyretme fırsatı bulduk oğluşumla. Shrek dizisinin bütün filmlerini çok sevdik ve DVD sini edinip evde de pek çok kez izledik. Hala televizyondaki gösterimlerini bile kaçırmıyoruz. 

Ben kendi adıma filmdeki, görüntünün ardındaki güzelliği görebilme temasını ilk filmden beri çok tuttum. O kocaman çirkin devin, içindeki naiflik, sonsuz sevgi ve dostluk, sonra sihir etkisindeki Fiona'nın , gerçek aşkı Shrek'in öpücüğüyle sihirden kurtulunca insana değil deve dönüşmesi, hepsi etkili detaylardı.

Bu son filmin de bir mesajı var. Sahip olduklarının kıymeti kaybetmeden bilinmez. 

Düşünsenize bir sabah gözünüzü açtığınızda, monotonluğundan sıkıldığınız, gündelik işlerinden yıldığınız hayatınızın değiştiğini, özlemini duyduğunuz eski hayatınıza döndüğünüzü görüyorsunuz. Belki önce hoşunuza gider ama ya sonra, işin heyecanı geçtiğinde eminim hepimiz hayatımızı geri isteriz.

Shrek'in başına da böyle bir olay geliyor ve o da hayatının değerini farkediyor.

Daha fazla ayrıntı verip, seyretmeyenler için filmin tadını kaçırmayalım.

Oğlum tabi filmi benden farklı bir gözle izledi. 3D gösterimi, usta seslerin esprili seslendirmesi, komik sahneler onun daha çok ilgisini çekti ve kesinlikle çok eğlendi.

Çıkışta filmi beğendin mi dedim,

'Evet, süperdi!' dedi,

peki sence bu filmde ne anlatmak istemişler dedim,

' Bir baba ailesini asla bırakmamalı çünkü başka yerde mutlu olamaz' dedi.

Farklı bir açıdan da olsa sanırım ana fikri anlamıştı. Eğlenmesinin yanında filmin ana içeriğini de anlamış olması beni ayrıca mutlu etti.

Bence çocuklarla yapılacak güzel bir tatil aktivitesi. Şimdiden iyi seyirler...


1 yorum:

Unknown dedi ki...

anlamazmi benim aklli ve olgun oglum efe'm..sen onu hafife aliyorsun annesi..
cok akilli bir cocuk..allah agislasin..