18 Haziran 2010 Cuma

BAŞTAN AYAĞA MOR



19 Mayıs tatilinde can dostum Özgül'ümün eşi ve oğluyla bizim misafirimiz olduğundan, 'Yıllar Sonra Kaldığımız Yerden' başlıklı yazımda bahsetmiştim.

Toplam üç günlük bir zamandı ama biz pek çok şey sığdırmıştık o kısa zamana.

Özgül'üm temmuzda kuzeninin oğlunun sünnet düğünü olduğunu ve farklı bir şeyler giymek istediğini anlatmıştı bana. Benim daha önce diktiğim bir elbiseden esinlenerek, bir kıyafet tasarladık. Birlikte mor rengin hakim olduğu bir kumaş seçtik. 

Kıyafetin altına da mor ayakkabılar düşünmüştük ama birlikte alacak fırsatımız olmadı. Özgül'üm döndükten sonra ayakkabısını bulduğunu söyledi. Detayları anlatınca farkettik ki nerdeyse aynı saatlerde aynı ayakkabıyı beğenmişiz.

Düşündüm ki baştan ayağa mor konseptimizde birşeyler eksik kaldı. Özgül'üm ne düşünür bilmem ama saçını sade bir topuz yaptırıp ensesine mor bir çiçek takarsa hoş olur dedim ve mor satenden çiçek yaptım.



Saçında kullanmak istemezse belki siyah bir gece çantasına iliştirip, kıyafetini tamamlayabilir.

Nasıl yaptığıma gelince, kartondan kestiğim yaprak kalıbıyla satenden iki farklı boyda toplam yirmi tane yaprak kestim. Daha dik durması ve ipliklenmemesi için, kenarlarını mum ışığında yaktım. Deri bir kumaş parçasının üstüne çiçek görüntüsü verecek şekilde dikip taşlarla tamamladım.

Kıyafetini giyince bir fotoğrafını gönderir ve ben de sizinle paylaşırım inşallah. İlk kez kendimden başka biri için birşeyler tasarladım umarım güzel olmuştur.

3 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

süperr kıyafeti merak ediyorum..

Unknown dedi ki...

sen ne ince duygulu,ne kadar zarif bir insansin yaaa...
bayildim ..delimisin..sac belli oldu,hepsi yapisacak sekilde arkada tek topuz..
cok sagol kardesim..bakalim nasil olack bende cok meraktayim ..fotolari mutlaka sizinlede paylasacagim..

Cocukla Cocuk dedi ki...

kıyafeti ben de merak ettim...güle güle kullansın Özgül, toka daçok şık olmuş..