27 Temmuz 2010 Salı

TERASIMIZIN SON HALİ

İşte projemizin bütün ürünlerinin bir arada kendi yerlerindeki görüntüleri.


Bu arada 'minik' yuvarlak yastıkların yapımını istemiş benden. Aslında oldukça kolay ancak yazıyla anlatabilirmiyim bilemiyorum. 45x125cm ölçülerinde düz renk kumaştan bir dikdörtgen kesiyoruz. Kısa kenarlarından kumaşı birleştirip dikiyoruz. Uzun kenarları büzüyoruz. Bu büzülen kenarlar yastıkların orta kısmı oluyor. Desenli kumaştan  10 cm çapında iki daire kesip, büzülen kenarları bu yuvarlakların etrafına dikiyoruz. Yastığı elyafla doldurduktan sonra son olarak pofuduk görüntü verebilmek için, ortadaki yuvarlakların etrafını büyük bir iğneyle yastığın içinden geçerek karşılıklı dikiyoruz. 

Anlatılanla insanın gözünde canlandırması biraz zor ama ne yazık ki elimden gelen ancak bu.




Herkese mutlu salılar ....

10 yorum:

Banuca dedi ki...

Yastıkları yapmak kolaymış, güzel anlatmışsın, kafamda hemen canlandırdım ve kaydettim akıl defterime, fil yastık ayrı bir güzel, örtü çok cici, genel görünüm 10 tam puan.

minikmini dedi ki...

yardımınız için çok teşekkür ederim,elimden geldiğince yapmaya çalışacağım,terasınız güzel olmuş,umarım hoş vakitler geçirirsiniz yeni cicilerinizle,sevgiler

befece dedi ki...

banuca ve minik güzel dilekleriniz ve övgüleriniz için teşekkürler

Cocukla Cocuk dedi ki...

ben anlamadım, özel bir anlatım isterim ;)) şaka bir yana canım eline sağlık, ihsan bey ler de güle güle, iyi günlerde kullansınlar cicilerini:)...sıra sen de artık hemen taşın da senin terası süsleyelim :)

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık çok ciciler

Cocukla Cocuk dedi ki...

runner da yastıklar da birbirinden güzel, fillere ise zaten benim gözüyle bakıyorum :))) ama filli yastığı da es geçemeyeceğim, çok beğendim eline sağlık

Unknown dedi ki...

canımın en büyük parçalarından bitanecik ablam benim.seni çok seviyorum...ellerine ,gözlerine sağlık.çok teşekkür ederim:)

suhuba dedi ki...

Canım tekrar selam,
Şu sizin fiiller varya aynısı arandı tarandı aynısını bırak yakını bile bulunamadı. Bunlar nereden alındı acaba? En azından fikrimiz olsun. Bizim için öğrenir misin acaba?

befece dedi ki...

sevgili suhuba bu filler kayseri deki bir seradan alınmış ismini de öğrenirim ama filler için kayseri ye kadar gelirmisin bilemem :))

Bal Yanağın Hikayesi dedi ki...

çok teşekkür ederim bir yastık yapımı bu kadar az ve öz bu kadar güzel anlatılamazdı sağolasınız