12 Haziran 2010 Cumartesi

CANIM'A

Bugün 12 Haziran.....

Haziran kutlamalarımızın ikincisi var bugün.

Sevgili eşimle evlilik yıldönümümüz!

Bu yıl 11. yılımızı tamamlıyoruz.

11 yıl, ne çabuk geçmiş zaman. Sanki imzayı attığımız o muhteşem gün daha dünmüş gibi .

Hasan Cemal'in bir kitabı vardı, 'Kimse Kusura Bakmasın, Kendimi Yazdım' diye.

Kimse kusura bakmasın bugün ben de eşimi, evliliğimi yazacağım.

Bizim oldukça sıradan bir tanışma hikayemiz var, görücü usulü evlendik. Ama tanışmak için bize geldiği gün kapıyı açtığım anda, işte bu evleneceğim adam demiştim içimden.

Sanki ilk görüşte aşık olduk biz!

Yıllardır tanışıyormuşuz gibi daha ilk yemeğimizde derin bir sohbete dalıp saati unutmuştuk. Geç vakit eve döndüğümde annem babam merak içindelerdi.

İlk günden sımsıkı tuttuk biz birbirimizin ellerini ve asla bırakmadık. İyi kötü her türlü durumu elele karşıladık hep. Birbirimize olan saygımızı hiç kaybetmedik. Hoşgörümüzü, özenimizi, sabrımızı, güleryüzümüzü, pozitif enerjimizi başkalarından önce en çok birbirimize gösterdik.

Tek bir gün küs kalmadık bunca yıldır. Elbet kavgalarımız oldu, ama her zaman birbirimizi dinlemeyi, konuşarak çözüm bulmayı bildik.

Bir kere olsun ondan istediğim bir şeye hayır demedi benim canım sevgilim. Hele hamileliklerimde, doğum sonrası ilk dönemlerde çok kahrımı çekti. Hala da çocuklarımı büyütürken en büyük yardımcım. Bir tek ev işlerine karışmaz ve çok dağınıktır ama o kadar da olsun değil mi? Yoksa nazar değerdi benim canıma.

Pek çok şeyi ondan öğrendim ben. Evliliğimizin ilk yıllarında pişirdiğim o berbat yemekleri sabırla son lokmasına kadar yer, beni incitmeden yemek pişirmenin püf noktalarını anlatırdı.

Düşünüyorum da bir tek onun yanında dışarı çıkarabilmişim ben içimdeki şımarık, nazlı kız çocuğunu. Mantıksız isteklerime, hırçınlıklarıma, aniden yükselen öfkeme hep aynı sıcak gülümsemesiyle karşılık verip, göğsüne bastırdığı başımı okşar ve o an sakinleştirir beni.

Evet çok çabuk geçmiş gibi görünse de 11 yıl şöyle bir anılarımı tazeleyince  farkediyorum ki, biz 11 yıla bir kaç ömür sığdırmışız şimdiden. 

Her anımızı dolu dolu, hakkını vererek, tadına vararak yaşamışız.

Yüce Rabbim evlatlarımızla, sağlıklı ve huzur içinde nice 10 yıllar nasip etsin inşallah bize. Beni bu dünyada eşimsiz bırakmasın.

Evlatlarıma da bizim kadar mutlu evlilikler kısmet etsin inşallah.

Canım, diğer yarım, çocuklarımın babası, hayat arkadaşım, yoldaşım......

Yıldönümümüz kutlu olsun.

Seni çooooooook seviyorum ! ! !

1 yorum:

uğurböceği dedi ki...

tebrikler daha birlikte nice yıılar geçirmeniz dileğiyle