15 Temmuz 2010 Perşembe

APARTMAN DAİRESİ Mİ BAHÇELİ EV Mİ ???

Canım kardeşim ve sevgili eşi bahçeli bir ev aldılar. Geçen sene nisan ayında evlendiklerinde bir apartman dairesi almış, aylarca da dekorasyonuyla uğraşmışlardı. Kardeşimin mühendis eşinin de mimar olduğunu belirtirsem sanırım uğraşlarının boyutunu anlarsınız. Epeyce emek vermişlerdi evlerine.

Bahçeli bir ev olasılığı ortaya çıkınca tereddütsüz vazgeçtiler evlerinden ve neredeyse bir hafta içinde taşınıverdiler yeni evlerine.

Bu aralar yeni projem onların teraslarını süslemek. Proje de pek çok tasarım var. Kafamdakilerin ne kadarını gerçekleştirebilirim bilmiyorum ama yakın zamanda sizlerle de paylaşacağım.

Tasarımlardan çok bu aralar zihnimi meşgul eden başka şeyler de var.

Biz evlendiğimizden bu yana yani onbir yıldır aynı evde yaşıyoruz. Bizim için yeterince konforlu olan, ayrıca güzel bir manzarası olan bir apartman dairesi. İki çocuğumuz da bu eve doğdu. Çok güzel anılar var her köşesinde. Doğumgünleri, çocuklarımızın ilk adımları, dostlarla paylaşılan yılbaşı kutlamaları, kahkahalar...

Sadece dört duvar aslında ama ...

Ben mi çok duygusalım ???

Benim için sadece bir ev değil anlayacağınız.

Ama onbir yılın sonunda eskidi elbet iyi bir tadilata ihtiyaç var. Küçük kızımdan dolayı tadilatı biraz daha ertelediğimizden ve ufak tefek dokunuşlarla evime yenilik yapmaya çalıştığımdan bahsetmiştim size.

Aslında son bir yıldır evimize tadilat yapmak mı daha mantıklı yoksa yepyeni bir eve sahip olmak mı tartışması yaşıyoruz kendi aramızda. Yeni bir ev olacaksa da, çocuklarımızın mutluluğu için bahçeli bir ev olmalı diye düşünüyoruz.

Ama bir yıldır ben ne evimden vazgeçebiliyorum ne de bahçeli ev konusunda  bir karara varabiliyorum.

Yaş almanın etkilerinden biri de bu işte. O kadar çok detayı düşünüyorsunuz ki karar vermek çok zor oluyor. Bizim yeni evliler akıllarında bile yokken bir anda karar verip bir haftada taşınıverdiler. Biz hala kararsızız.

Apartman dairesi ve bahçeli evin avantajları ve dezavantajlarını alt alta yazıyorum, kıyaslıyorum... Birini diğerinden öne çıkaramıyorum. 

Sizce ???

Apartmanda yaşamak mı ?

Bahçeli ev mi?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Afyon'dan selam ve sevgiler. bloğunuzu yeni keşfettim. Benziyoruz biraz birbirimize. Cicili bicili işlerinize bayıldım. Bir iki tasarımınızı, ev dekorasyonundaki kendi üretiminiz olan aksesuvarları, birkaç süsleme önerinizi aldım, aklımın bir köşesine yazdım. Belli mi olur, belki ben de yaparım:)
Ben birkaç yıldır blogcuda uğraşıyordum. Negatif.com'dan da fotoğraf yüklüyordum. Nasılsa negatifte kayıtlı diye fotoğraflarımı da bilgisayara kaydetmemiştim. Sen bir gün negatif çök! Benim fotoğraflar git! İçim acıdı, onca emek. Uzunca bir zamandır da elim gitmiyor yeni işler yüklemeye. Bir de blogspot açtım. Onda da verimli değilim laf aramızda. Kırmak istediğim buzdan kalıplar var. Bakalım, belli mi olur? Kitlem ister geri dönerim:) Bu ilk yazım olmak sebebiyle yol yordam biliyorum manasına "sizli bizli" yazılmıştır. Bir daha gelişimde "sen" dersem ayıp olmaz değil mi?
Temmuz kadar sıcak sevgiler gönderiyorum ailenize.
nurtenbegendi.blogcu.com
nurtenbegendi.blogspot.com

befece dedi ki...

sevgili nurten
güzel yorumların için teşekkürler yaptıklarımla sizlere ilham vermek beni çok mutlu eder senin elinden çıkan cicileri görmek isterim
bir daha gel hatta hep gel ve istediğin gibi yaz
bizden de sana ve ailene sevgiler

Cocukla Cocuk dedi ki...

tercih şansım olsaydı ve bahçeli ev mi apartman dairesi mi diye sorsalardı bir apartmanın dubleks dairesi diye cevap verirdim muhtemelen..

Allah ömür verirse daha önümüzde yaşanacak çooook şey var arkadaşım..anılar evlerde değil kalplerimizde saklı...sen en iyisi vazgeç bu sevdadan gel seninle komşu olalımmmm:))