8 Temmuz 2010 Perşembe

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Bugün Hicri takvime göre Recep ayının 27. günü yani Miraç Kandili.Mübarek üç ayların ikinci önemli gecesi bugün.

Ramazan ayına biraz daha yaklaştığımızın da müjdesidir benim için.

Miraç, Hz. Muhammed'in Mekke'den Kudüs'e oradan da göğe yükselmesidir. İman etmeyenler için olması mümkün olmayan bir olay, ama biz inananlar için kesin bir gerçektir. Bu yönüyle de imanın imtihanıdır bana göre.

Miraç kelime olarak merdiven de anlamına gelirmiş. İnsanoğlunun manevi yükselişinin anahtarı yani merdiveni verilmiştir bu gecede, yani namaz.

Bu yaşıma kadar namaz kılmayı bir türlü günlük yaşantısına sokamayan benim için bu gece çok özel. Her yıl niyet edip, bir türlü uygulayamadığım büyük kararımı hayata geçirip bu günden itibaren namaza başlamak istiyorum.

Siz de bu geceyi boşa geçirmeyin.

Dualarınızda beni de unutmayın.

Herkesin Miraç Kandili mübarek olsun !

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cigdemcim ben de kutluyorum herkesin mubarek kandilini..Benim icin ayri bir onemi vardir mirac kandilinin. Ben Mirac kandilinde dogmusum. Ayrica bundan iki yil once Kudus de peygamber efendimizin Mirac hadisesini yasayarak goge yukseldigi El-Aksa ve Kubbetul Sahra camilerini gormek nasib oldu. Insallah herkese bu mubarek yerleri gormeyi nasib eder..

Nilgün Komar dedi ki...

seninde kandilin mübarek olsun..

Cici Dükkan dedi ki...

kandiliniz mübarek olsun, İnşallah kararınızı tatbik eder, iradenizle nefsinize galip gelir ve her gününüzü miraçlarınızla doldurursunuz. "Namaz müminin miracıdır."