5 Temmuz 2010 Pazartesi

HUZUR DOLU BİR PAZAR


Her ne kadar et sevmez bir insan olsam da mangal sofraları benim için yazın vazgeçilmezidir. Yemyeşil bir bahçede, şık bir sofra, aile veya dostlarla birlikte serin akşam üstlerinde, mangal kokusu eşliğinde yenen köfteler, kanatlar, özellikle de sucuklar.

Et görmeye dayanamayan ben Kayserili olmaktan mıdır bilmem, bayılıyorum sucuğa pastırmaya. Bir de mangalda pişerse, of of dayanamam.



Yaz bu sene bir türlü gelemedi bizim buralara. Biz de bir türlü bütün aile toplanamadık. Nerdeyse yazın ortasını bulduğumuz şu günlerde nihayet biz biraraya gelip yazın ilk mangalını yakabildik bu pazar.

Oğluşumun masanın yanında poz vermesinin sebebi ne?

Sebep işte bu salata. Oğluşum elleriyle süsledi. Ortadaki domatese ayrıca dikkat!

Mangal canım kardeşime emanetti.

Közlenmiş soğanlar, kırmızı biberler ve domatesler Gülşah'cığımın ellerinden.

Hep beraber soframızı hazırladık, hep beraber keyifli bir sohbetle midelerimizi tıka basa doldurduk.

Organik yumurtalarını bizden esirgemeyen tavuklarımız.




İnsanın tenini okşayan hafif bir esinti, ışıl ışıl bir güneş, mis çiçek kokuları, çam ağaçlarının serin gölgesi ve aile sıcaklığı..... Herşey huzur doluydu. Uzun zamandır bu kadar gevşememiştim ve uzun zamandır bu kadar da yememiştim.

Huzur.............

En büyük zenginlik bence budur!

6 yorum:

minik dedi ki...

aynen katılıyorum.Bizde bu haftasonunu çok keyifli geçirip dinlenip evimize döndük.Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok güzel bir gün olmuş belli. Biz de bugün yani şu saat itibariyle, dün mangalımızı yaptık dostlarla... Biraz da senin gibifaz kaçırdım galiba saat 04 ben hala ayaktayım:)
Huzurumuz bozulmasın inşallah...

befece dedi ki...

evet marifetli peri herşey güzel de bu fazla kaçırma olayı beni de sabaha kadar uyutmadı.minik benimle aynı fikirde olmana sevindim. katılımınız için teşekkürler herkese bol huzurlu günler :))

asosh dedi ki...

bizde de her hafta sonu vazgeçilmez mangal...Etçi bir eş ve etçi bir oğluşa sahip olmanın neticesinde ben de artık etçil dünyasına katılıyorum...vazgeçilmezim yine sucuk ve mantar...
sizin de sevdiklerinizle olmanız ne kadar güzel...
iyi tatiller...

Ayşe ÖZ dedi ki...

Yazınızı okuyunca Kayserili olduğunuzu anladım.Bende Kayseriliyim.Ama galiba siz İstanbuldasınız.Kayserili olduğunuzu öğrenince daha sıkı takip eder oldum sizi.Önceden arada bir bakardım.Şimdi sık sık bakıyorum.Beyaz fon, sayfanız için güzel olmuş.Gerçekten siyah renk gözü yoruyordu.Yazıları okumak zor oluyordu.Böylesi güzel olmuş.

befece dedi ki...

Ayşe Hanım övünmek gibi olmasın evet Kayseri'liyim ve Kayseri'de yaşıyorum bloguma hoşgeldiniz güzel paylaşımlara diyorum