20 Ağustos 2010 Cuma

EVCİL HAYVAN ALMAK YADA ALMAMAK ???


Bütün çocuklar mı hayvan delisi yoksa benimkiler mi fazla seviyor hayvanları bilemiyorum. Neredeyse börtü böceği bile evlat edinip evimize alacağız. Oğlum yıllardır bir köpek sahibi olma hayalleri kursa da evin içinde bir köpeği mümkün değil kabul edemeyeceğimden vazgeçti bu sevdadan. Neyse ki dayımız bahçeli evine taşınmasının ardından bir de köpek edindi de böylece bizimkiler de köpek özlemlerini biraz olsun giderdiler. 



Ama kendi hayvanlarına sahip olmaktaki ısrarları sona ermedi. Bir pazar günü benden habersiz annaanneleri ve büyükbabalarını da ayartıp evcil hayvan satan bir dükkana gitmişler.

Kızım içeri girer girmez yavru bir tavşanı kucaklayıp, bir daha da bırakmamış.
Oğlum da kendine bir muhabbet kuşu seçmiş.

Kuşumuz fıstık yeşili olduğu için adı Fıstık oldu. Kuşumuzun fotoğraflarını başka bir makineyle çektiğim için burada yok. 


Tavşanımızın adı ise Şeker oldu. Ama ne şeker... Zavallı tavşancık sürekli kucakta. Hele ilk günler merakından kızım çekiştirmediği yerini bırakmadı hayvanın. Aynı günün akşamı elinden zorla alıp geri götürdüm ama geri almadılar maalesef. 

Zamanla tavşan kızıma, kızım da tavşanıma alıştı neyseki. Ama bu süre içinde pek çok macera yaşadık.

Mesela tavşanın ilk defa çiş yaptığına şahit olan kızım önce ağladı sonra da tavşanı kucaklayıp klozete koştu. Son anda yetişmesek hayvancağızı klozete atacakmış, çişini oraya yapmayı öğrensin diyeymiş.

Artık uykusu geldi hadi yuvasına götürelim tavşanı dediğimizde ninni söyleyip, kucağında sallamadan bırakmıyor Şeker'i. O da gerçekten uykusu geldiğinden mi yoksa kızımdan bezdiğinden mi hemen kapatıveriyor gözlerini.

Tamam çok sevimliler, çocukların hayvanları sevmesi, onlarla vakit geçirmesi de çok güzel ama sorumlulukları, temizlikleri, bakımları epeyce zor.

Bilemiyorum, evcil hayvan almalı mı almamalı mı?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cigdemcigim, ben de evcil hayvan olayina evde hic sicak bakmiyorum, bu konuda biraz titizim ama senin Ece nin bu fotograflarini gordukten sonra fikrim tamamen degisti. Bu kadar mi sevgiyle tasinir o tavsancik..Kizinin yuzunde guller acmis;)Bence izin ver, heveslerini alsinlar..

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ben de önceden çok karşıydım evde hayvan beslemeye. Aslında bir iki girişimimiz oldu, balık ve kaplumbağa besledik, pardon öldürdük:) Fakat evde üçe bir kalınca, kedi almayı, mecbur kabul etmek zorunda kaldım. Bakımı zor olsa da kedimize ben de çok alıştım. Hayvan sevgisi başka birşey, Pati'yi aldıktan sonra onlara daha farklı bakar oldum. Çocukların hayvan sevgisi ile büyümelerinin iyi birşey olduğunu düşünüyorum ama sorumluluklarını yerine getirmek şartıyla. Herşey anneye kalmamalı:)

suhuba dedi ki...

Evet aynı sorun bizdedede var. Apartmanda olacak işler değil bunlar. Ama istiyorlar. Onlarda haklı. Ama ben oğlumu tanıyorum alırsak aynen biz ben bakacağım. 2 erkekle zor başederlken birde yavru olacak. Yok nezaman büyür o ilgilenirse alabilir ama daha erken. :)